Thuiszorg Buitenland

Wilt u graag op vakantie maar kunt of durft u dat niet zelfstandig? Dan kunt u zich op reis en tijdens uw vakantie laten begeleiden en verzorgen. Zo kunt u ook tijdens uw vakantie genieten met hulp van Pro Geria Thuiszorg. Of het nu gaat om een korte of langere vakantie, onze zorgverleners staan voor u klaar. Indien u al thuiszorg ontvangt via Pro Geria Thuiszorg, kan één van uw vertrouwde zorgverleners natuurlijk met u mee.

Ook wanneer u een avond uit wilt, naar het theater, de bioscoop, vrienden of een hapje eten buiten de deur kan een zorgverlener u begeleiden.

Mantelzorger op vakantie

Of gaat uw reguliere verzorgende of mantelzorger op vakantie? Dan kan er tijdens die vakantieperiode een zorgverlener bij u thuis komen om u bij te staan.

Financiering thuiszorg vakantie

U kunt wanneer u naar het buitenland op vakantie gaat de kosten van de zorg geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. Wel is het raadzaam om dit ook te checken bij uw verzekeraar omdat u in sommige gevallen eerst toestemming van hen nodig hebt. Daarnaast is het verstandig om ruim voor uw vertrek naar het buitenland contact op te nemen met het zorgkantoor bij u in de regio. Zij kunnen u de meest recente informatie verstrekken en aangeven of u in aanmerking komt voor vergoeding van de thuiszorg buitenland.

Indien u een geldige CIZ-indicatie heeft dan komt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland in aanmerking voor vergoeding binnen de kaders van wet- en regelgeving uit de Wet op langdurige Zorg

Het is raadzaam om ruim voor uw vertrek naar het buitenland contact op te nemen met het zorgkantoor bij u in de regio. Zij kunnen u de meest recente informatie verstrekken en aangeven of u in aanmerking komt voor vergoeding van de thuiszorg vakantie in het buitenland.

Financiering op particuliere basis voor thuiszorg op vakantie behoort te allen tijde tot de mogelijkheden.

Indien het gaat om het vervangen van uw verzorgende of mantelzorger dan kunnen wij op basis van uw indicatie van het CIZ zorg verlenen.

Meer informatie over thuiszorg tijdens vakantie?

Wilt u meer weten over de vakantie thuiszorg die wij leveren? Dan kunt ons altijd bellen of mailen voor meer informatie op 088 – 01 57 303 of per mail via info@progeria.nl

Over het algemeen is er geen toestemming nodig voor thuiszorg in het buitenland / in een andere EU lidstaad. Zo kan een verzekerde met een CIZ-indicatie voor persoonlijke verzorging deze extramurale zorg ook buiten Nederland, in een andere lidstaat, ontvangen.

Handige links

www.cvz.nl

www.ciz.nl

www.rijksoverheid.nl

Particuliere financiering

Financiering op particuliere basis voor thuiszorg buitenland behoort te allen tijde tot de mogelijkheden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de thuiszorg buitenland die wij leveren? Dan kunt ons altijd bellen of mailen voor meer informatie op 088 – 01 57 303 of per mail via info@progeria.nl