Mantelzorg

Mantelzorg is van onschatbare waarde voor de vader, moeder, familielid, vriend of kennis, waar zij al enige tijd voor zorgen. Door de kennis en ervaring die mantelzorg daardoor heeft opgebouwd, zijn mantelzorgers een waardevolle partner in de thuiszorg.

In de thuiszorg neemt de samenwerking met mantelzorg een belangrijke plaats in, bij het bieden van de optimale zorg aan klanten. Omdat in veel gevallen de zorg voor een klant pas optimaal vorm gegeven kan worden als de mantelzorger betrokken is bij de invulling van de thuiszorg.

Mantelzorg en Pro Geria thuiszorg

Wij hechten er bij Pro Geria Thuiszorg veel waarde aan om een goede samenwerking te hebben met de mantelzorg. Pro Geria kan de taken van een mantelzorger bijvoorbeeld verlichten door het geven van praktische ondersteuning. Dit kan door het invullen van professionele hulp bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorg en daarnaast een regelmatig overleg. Wanneer de zorg te intensief wordt kan de thuiszorg van Pro Geria ingezet worden om de mantelzorgers te ontlasten. Op die manier komt er weer rust en kan de mantelzorger ook langs komen om even gezellig samen te lunchen, een praatje of kop koffie. Daarnaast kan Pro Geria Thuiszorg de mantelzorgers advies en informatie geven over het ziektebeeld van bijvoorbeeld dementie en welke zorg hierbij komt kijken. Of advies met betrekking tot de praktische aspecten van de verzorging zoals tiltechnieken.

De medewerkers van Pro Geria zijn goed op de hoogte van de sociale kaart waardoor wij de cliënt en/of mantelzorger kunnen doorverwijzen naar relevante organisaties en verenigingen.

Informatie

Heeft U behoefte aan meer informatie over de mantelzorg? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen op 088-01 573 01 of per mail via info@progeria.nl