Nachtzorg

Nachtzorg is onderverdeeld in slaapnachten en nachten waarin gewaakt moet worden. Welk soort nacht het zal worden kan men niet altijd van te voren inschatten. Achteraf wordt de soort nacht op de dienstlijst ingevuld en is altijd navraagbaar. De zorgverlener maakt een verslagje in het zorgdossier, zodat er te allen tijde nagekeken kan worden hoe de nacht van de cliënt verlopen is.

Wanneer nachtzorg

Als u ’s nachts niet alleen kunt of wilt zijn, kiest u voor nachtzorg. U kunt indien gewenst een beroep doen op een verpleegkundige, verzorgende of helpende. De zorgverlener staat dan tussen 23.00 uur en 7.00 uur voor u klaar. Zij helpen u zorgzaam en deskundig de nacht door. Bij Pro Geria Thuiszorg bieden wij zowel dagzorg als nachtzorg. De nachtzorg kan ook onderdeel zijn van 24-uurs zorg die geleverd wordt.

De nachtzorg is vaak een aanvulling op de zorg overdag. Soms is de zorg overdag alleen niet voldoende en is er ’s nachts extra ondersteuning nodig in de vorm van nachtzorg. Er zijn vele gevallen waarbij u kunt denken aan nachtzorg zoals bij overbruggingszorg namelijk wanneer u op een plek in een verpleegtehuis wacht en het in de tussentijd niet meer veilig is om ’s nachts alleen te blijven. Verder wanneer de cliënt terminale zorg nodig heeft omdat er voor gekozen wordt om in de eigen vertrouwde omgeving te sterven. Het kan ook zijn dat de mantelzorg verhinderd is, ook dan kunnen wij nachtzorg bieden.

Bij Pro Geria staat de wens van de cliënt voorop. Wij zullen dus altijd in overleg met u de zorg taken invullen en bespreken. Deze taken zijn gericht op uw specifieke situatie. U kunt hierbij denken aan stervensbegeleiding, wondverzorging, huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging zoals wassen en aankleden. Daarnaast zijn wij er ter ondersteuning van u en uw naasten, ook voor het bieden van een luisterend oor.

Voor wie is nachtzorg bestemd?

Nachtzorg is meestal bestemd voor chronisch zieke, psychogeriatrische en terminale cliënten. De cliënten kunnen dan geholpen worden bij verschillende zaken zoals; lichamelijke verzorging, geven van medicatie (slaap- en/of pijnmedicatie), toepassen van wisselligging om doorligplekken te voorkomen, het in en uit bed helpen, het “klaarmaken” voor de nacht, helpen bij naar het toilet gaan.

Nachtzorg wordt onderverdeeld in slaapnachten en waaknachten

Slaapnachten worden vaak ingezet ter geruststelling van cliënten komt de zorgverlener 1, 2 of 3 keer maximaal 20 minuten bij u langs om u te helpen met bepaalde handelingen. Zoals het innemen van medicijnen, naar het toilet gaan of het verzorgen van een wisselligging.

Waaknachten worden ingezet als u intensieve nachtzorg nodig heeft. De zorgverleners zijn dan de gehele nacht beschikbaar en leveren intensieve zorg. Vaak valt dit onder terminale zorg.

Financiering van de nachtzorg

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden rondom de financiering van onze nachtzorg. Dit kan op particuliere basis of voor gefinancierde zorg via een geldige indicatie . Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Informatie

Heeft U behoefte aan meer informatie? Dan kunt u ons altijd bellen of mailen op 088-01 573 01 of per mail via info@progeria.nl